Onze kandidaten

1. Martin van der Spek
Mijn naam is Martin van der Spek en ik ben 53 jaar oud. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Moerkapelle, en in dat dorp wonen wij nog steeds. 32 jaar geleden getrouwd,  vader van 5 kinderen, en inmiddels ook opa van 6 kleinkinderen. Kerkelijk zijn wij aangesloten bij de Gereformeerde Gemeente in Moerkapelle.
2. Greet van den Bergh-Kempenaar
Ik ben Greet van den Bergh-Kempenaar, geboren net na de koude winter van 1963. Opgegroeid op een boerderij in waterschap Rijnland. Woon sinds 1988 in Moerkapelle. Sinds 1980 werk ik in de zorg. Als verpleegkundige begonnen, daarna jarenlang op de operatiekamer gewerkt als anesthesie-medewerker, en weer nu als verpleegkundige bij het Leger des Heils. Vrijwilligerswerk heb ik gedaan bij het Rode Kruis,. Verder gaf ik leiding aan een Alpha-cursus en later Youth Alpha. Bestuurslid (secretaris) van de ChristenUnie, eerst Zevenhuizen-Moerkapelle, na gemeentelijke herindeling nog korte tijd secretaris van ChristenUnie Zuidplas en daarna Secretaris CU-bestuur voor Provincie Zuid-Holland. In de tijd van Zevenhuizen-Moerkapelle heb ik meegedaan in de steunfractie.
3. Peter van der Berg
Peter van den Berg. Wie is dat? Graag wil ik mezelf voorstellen. Ik ben Peter van den Berg (1974) en ik woon met mijn vrouw Eveline in Waddinxveen. Als gezin zijn we sinds het voorjaar van 2007 beschikbaar en actief als pleeggezin. In het kader van zowel crisisopvang als min of meer langdurige opvang hebben we diverse kinderen mogen opvangen. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik Nederlands Recht, met als specialisatie staats- en bestuursrecht, gestudeerd. Ik werk als juridisch adviseur voor de gemeenten Woerden en Oudewater. Sinds 2000 ben ik politiek-bestuurlijk actief. Kerkelijk zijn wij aangesloten bij de Hersteld Hervormde Gemeente Waddinxveen ‘Dorpstraat’. Sinds 2010 mag ik de gemeente als diaken dienen. Vrije tijd? Gezin, schrijven van een boek. Oost-west, thuis best!
4. Bart van der Roest
Mijn naam is Bart van der Roest en ik ben 64 jaar en woonachtig in Waddinxveen. Door mijn huwelijk ben ik in Waddinxveen terechtgekomen. Daar was er al snel betrokkenheid bij kerk en politiek. Daadwerkelijk is dat afwisselend tot uitdrukking gekomen in allerlei (bestuurs)functies, waaronder tweemaal een periode (1998 tot 2006) lid van de Waddinxveense gemeenteraad. Het waarom van deze betrokkenheid komt voort uit mijn geloof in Jezus Christus. Je bent niet van deze wereld, maar je staat er wel in. Dat betekent dat je je talenten ook op maatschappelijk vlak hebt in te zetten.