Kandidaten SGP-ChristenUnie

Op 3 februari 2023 zijn de kandidatenlijsten voor de verkiezingen voor Schieland en de Krimpenerwaard genummerd en vastgesteld. De lijst van SGP-ChristenUnie komt uit als nummer 5.

De eerste zes kandidaten zijn Martin van der Spek (Moerkapelle), Greet van den Bergh (Moerkapelle), Jan Willem van der Ham (Ouderkerk aan den IJssel), Sipke Spoelstra (Bergschenhoek), Koos Hoogendoorn (Nieuwerkerk aan den IJssel) en Bart van der Roest (Waddinxveen).

Martin van der Spek is sinds 2019 lid van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, terwijl Greet van den Bergh lid is van het algemeen bestuur. Bart van der Roest is sinds 2008 al betrokken bij het bestuur van het hoogheemraadschap, sinds 2019 als be√ędigd schaduwfractielid.

Voor de nieuwe bestuursperiode is recent het verkiezingsprogramma Water verbindt! vastgesteld.