Heropening Haastrechtse molen

Woensdag 21 september is de Haastrechtse molen bij Gouda na grondige restauratie heropend. De openingshandeling is verricht door Hoogheemraad Martin van der Spek, SGP-ChristenUnie, en molenaar Niels Noorlander door de “vang” te lichten, waardoor de wieken gaan draaien.

In de openingstoespraak haalde Martin het belang van de molen voor Gouda en de polders in de Krimpenerwaard in het verleden, maar ook voor nu en de toekomst aan. De polder Beneden Haastrecht wordt nog steeds door deze molen droog gehouden. De molen vertelt het verhaal van dit gebied. De SGP-ChristenUnie fractie is blij dat er met de restauratie van deze molen een stuk geschiedenis van dit gebied bewaard  blijft, en doorgegeven wordt aan de volgende generaties. Zuinig zijn op ons erfgoed is iets wat de fractie belangrijk vindt.

De molen vertelt ook het verhaal van het hoogheemraadschap. Het verhaal van droge voeten en schoon water.

Zonder droge voeten:  Geen eten, en geen goed woon- en leefklimaat. Dat verhaal vertelt de Haastrechtse molen elke dag opnieuw. Daarom hecht de SGP-ChristenUnie fractie eraan om molens als deze in stand te houden.