Fractie op werkbezoek

Op vrijdag 27 februari lieten André van der Wende en Harry Prinsen zich bijpraten over de maatregelen die in bedrijven worden genomen om het water- en energieverbruikt terug te dringen. Met een werkbezoek in Moerkapelle en een campagnebijeenkomst werd de aandacht gevestigd op de komende verkiezingen.

Zuinig met water
Na de lunch begaf het gezelschap zich naar orchideeënkwekerij Smaal (SO Natural). Tijdens het bezoek aan de vooruitstrevende onderneming: orchideeënkwekerij Smaal (SO Natural), liet André van der Wende, SGP-waterschapskandidaat voor het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zich uitgebreid bijpraten door een van de gebroeders Smaal over de maatregelen die het bedrijf neemt om het water- en energiegebruik terug te dringen en op die manier een bijdrage te leveren aan de noodzakelijke verduurzaming van de bedrijfstak. Tijdens de rondleiding kwamen de diverse aspecten van het bedrijf goed in beeld.

Bijeenkomst
Tijdens de campagnebijeenkomst in dorpshuis Op Moer gaf André van der Wende een toelichting op de speerpunten van de SGP-ChristenUnie fractie voor het Waterschap. Aan de hand van prikkelende stellingen was er een levendige discussie met de bezoekers over het behoud van de leefbaarheid in de kleinere dorpen, over de noodzakelijke investeringen in provinciale (vaar)wegen en over de noodzaak van bescherming van het Groene Hart.